Anđela Bačinić

Anđela Bačinić

Pozdrav ekipa! Za one koji me ne znaju ja sam Anđela Bačinić, doktorandica sam u Zavodu za istraživanje mora i okoliša u Laboratoriju za fizičku kemiju tragova.
Završila sam analitičku kemiju i biokemiju na PMF-u, a onda me 'opalila' struja i završih u elektrokemiji. Sada radim na istraživanju metala u morskom okolišu na živinoj elektrodi, toj malenoj kapi od 0.4 mm2 na kojoj je moguće istraživati dojmljive biogeokemijske reakcije metala u tragovima što ostale analitičke tehnike jako teško ili nikako ne mogu.

Kemija je moja velika ljubav od onog trenutka kada mi je profesorica u srednjoj školi odlučila zaključiti odličan iz predmeta kemije i iz izborne kemije. Time me osvojila i to je bilo to, njezin pristup sa zanimljivom kemijom na izbornim satima doveo je do toga da putem kući rješavam redokse i krenem raditi pokuse.
Tijekom studiranja i na razno raznim lokalnim radionicama trudila sam se i trudim se popularizirati ono što ja zapravo volim. Najčešće mi je dovoljan onaj mali sjaj u dječjem oku kako bih bila sigurna da je to bio dobar potez i dobro odrađen posao.

Ali ... da ne bi bilo da se cijeli moj život vrti isključivo oko kemije, imam ja i nekih hobija. Svaki slobodni trenutak iskoristim za bijeg u prirodu, taj mali bijeg od stvarnosti, a ako je moguć da taj bije bude bijeg na more, tim bolje. Volim sport iako nisam neki talent pa kao hajde najbolje da se uhvatim trčanja, tu nema velike pameti.

Ako nisi znao, a čitaš ovo sada, s kolegicom Redžović sam i na Institutu pokušala pokrenuti druženje zaposlenika uz sport, tako da smo organizirale timske utrke i kupile ponešto sportske opreme koja se nalazi na Institutu.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.