Barbara Vuić

Barbara Vuić

Pozdrav, ja sam Barbara Vuić i radim na Institutu Ruđer Bošković od kraja listopada prošle godine kao asistent i doktorand na Zavodu za molekularnu medicinu, u Laboratoriju za molekularnu neuropsihijatriju. Istražujem terapijski potencijal neurosteroida, dehidroepiandrosterona (DHEA-a) i njegovog sulfata (DHEAS-a) te moždanog neurotrofnog čimbenika (BDNF-a) u demenciji, a posebno u Alzheimerovoj bolesti.

Trenutno sa svojom mentoricom i kolegicama pokušavam izolirati primarnu kulturu neurona mišjih fetusa koje ćemo dalje tretirati toksičnim amiloid beta oligomerima koji se smatraju odgovornima za nastanak plakova u mozgu osoba oboljelih od demencije. Veselim se ishodu istraživanja i nadam se će otkriti nove terapijske mogućnosti u liječenju ove kompleksne bolesti.

U slobodno vrijeme se bavim sportom. Trenirala sam sportsku gimnastiku dugi niz godina, a sad se bavim fitnesom, točnije fit boksom, iako ne ostavljam gimnastiku u prošlosti, nego volim svratiti u gimnastičku dvoranu s vremena na vrijeme. Osim teretane, obožavam biti u prirodi, šetati, voziti bicikl i role i otići na Sljeme, a raspoložena sam i za sve ostale sportske aktivnosti, osobito uz dobro društvo. Jako volim i životinje, pogotovo kuniće pa sam sretni vlasnik predivnog 'lavoglavog' kunića.

Ovisnica sam o slatkom i o dobroj muzici na svojim slušalicama pa u skladu s tim volim peći rođendanske torte za svoju obitelj i prijatelje i ukrašavati ih, kao i napisati koji stih kad me inspiracija i mašta odvedu u neku 'drugu dimenziju'.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.