Marija Pinterić

Marija Pinterić

Pozdrav! Ja sam Marija Pinterić i radim kao asistent na Institutu Ruđer Bošković u Laboratoriju za mitohondrijsku bioenergetiku i dijabetes. Rodom sam iz Rijeke, a svoj put u Zagrebu započela sam 2008. godine na studiju molekularne biologije na Biološkom odsjeku PMF-a.

U protekle tri godine koliko radim na IRB-u upoznala sam mnoge ljude različitih godina i usmjerenja, mana i vrlina. Imam super labos, čiji ženski dio možete vidjeti na gornjoj desnoj slici, a 'glavu' iliti šefa labosa na slici dolje lijevo koja je snimljena na jednom od najboljih kongresa Hrvatskog društva za biokemiju i molekularnu biologiju.

Do sada sam bila u raznim europskim državama na raznim radionicama i kongresima gdje sam upoznala puno doktoranada i postdoktoranada iz raznih država, institucija, područja istraživanja te različitih svjetonazora.

U slobodno vrijeme čitam knjige, gledam kvizove, serije, filmove i razne sportove, a povremeno svoju lijenost pokušavam izliječiti odlaskom na Sljeme.

Volim životinje, a pogotovo pse i ponosna sam vlasnica jednog s kojim uživam u dugim šetnjama. S obzirom na to da se moje doktorandsko putanje uskoro bliži kraju, svoje horizonte ću svakako morati proširiti van IRB-a, a vjerojatno i van granica Lijepe naše.

Tko zna, možda se i jednog dana vratim opet na ovo mjesto gdje sam proživjela razne dogodovštine, upoznala puno novih ljudi, i stekla nova iskustva koja će mi svakako koristiti i u budućnosti.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.