Posjet Uredu predsjednice Republike Hrvatske

Posjet Uredu predsjednice Republike Hrvatske

Lijepi trenuci rada na IRB-u su upravo druženja. A najljepša druženja sam ostvarila kroz popularizaciju znanosti. Sva ta događanja ostaju zauvijek u sjećanju, posebno kad vas pozovu u Ured predsjednice zahvaljujući prepoznatljivosti IRB-a u znanstvenim dostignućima, ali i u popularizaciji područja STEM-a.

I eto nas na Pantovčaku 1. travnja 2017. na Danu otvorenih vrata s temom popularizacije STEM programa, mladih znanstvenica i znanstvenika u Uredu Predsjednice Republike Hrvatske.

Dani otvorenih vrata Ureda Predsjednice bili su zamišljeni kao program druženja i upoznavanja, ali i predstavljanja određenih tema, udruga ili pojedinaca koji s razlogom zaslužuju pozornost cijelog društva. 

Institut Ruđer Bošković, dostojno su, uz tadašnjeg ravnatelja dr. Tomu Antičića, predstavili naši popularizatori znanosti. S obzirom na interdisciplinarnost IRB-a, sudjelovali su kolege iz različitih područja znanosti, Tomislav Portada, Dunja Šamec, Marija Matković, Tamara Šmidlehner, Adriana Lepur i Vlatka Filipović Marijić.

Nakon prolaska mnogobrojnih osiguranja, zauzeli smo svoja mjesta. Predsjednica je sa zanimanjem pogledala naša izlaganja, a posebnu pozornost izazvao je pokus Tomislava Portade, koji je u epruvetama dobio obojenje u bojama hrvatske zastave te zaslužio posebnu sliku s predsjednicom.

Sve nas je posebno ponijelo čitavo okruženje te smo se svi slikali u predsjedničkom uredu, pa s predsjednicom, pa unutra, te na svim mogućim mjestima.

I kao što je predsjednica tada istaknula ''jedinstveni znanstvenik i inovator, Nikola Tesla, isticao je kako napredak i razvitak čovječanstva  bitno ovise o izumima, a upravo naši današnji gosti dokazuju kako nam inventivnih mladi ljudi ne nedostaje.''

Ponosimo se s njihovim znanjima, istraživanjima, modelima, nagradama i priznanjima koje su s ponosom predstavili i znanstvenici s IRB-a.

dr. sc. Vlatka Filipović Marijić
Laboratorij za biološke učinke metala
Zavod za istraživanje mora i okoliša

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.